79877000_1397816825.JPG

Bezinningslint in Simpelveld

26-03-2014  (Media)

Simpelveld zet de komende jaren nog sterker in op toerisme. Ook in 2014 zullen er een aantal grote evenementen georganiseerd worden. Op zondag 25 mei is er het Kunstig Spektakel, waar werken te zien zijn van een 40-tal kunstschilders, beeldhouwers en edelsmeden. Daarnaast kan men ook genieten van o.a. straattheater, muzikale acts en workshops. Meer informatie staat op www.cultureelsimpelveld.nl.

Op zondag 10 augustus zijn de wielerfans aan de beurt. Zij kunnen genieten van de Brand Bier Drielandenomloop.
De start en finish zullen in het centrum van Bocholtz plaatsvinden. Het parcours van deze wielerwedstrijd is 195 km lang en voert door Nederland, Duitsland en België. Er zijn maar liefst 18 beklimmingen in opgenomen. Deze koers staat als zeer zwaar en uitdagend bekend. Alleen de allerbeste teams en renners in de categorie Elite/beloften kunnen een gooi doen naar de overwinning. Voor meer informatie, kijk op: www.drielandenomloop.nl.

Op zondag 14 september is er Open Monumentendag, met als thema ‘Op reis’, waarin de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij een centrale rol zal innemen.

Tijdens de herfstvakantie is er het familie-evenement Ssssst …. Stoomstadje wordt Sprookjesstadje. In 2012 trok de eerste editie van dit Sprookjesfestijn zo’n 2.000 bezoekers. In 2013 waren er dat al rond de 4.000. 
Op vrijdag 24 oktober zullen ’s avonds opnieuw zo’n 25 sprookjesacts langs een magische route te bewonderen zijn. Dit jaar vormt een aantal locaties in de kern Simpelveld het decor voor dit evenement.

Het Romeins spektakel Sempervivetum, dat in 2013 de eerste editie beleefde, wordt in de zomer van 2015 opnieuw gehouden.

Onthaasten en bezinnen is een nog steeds groeiende tak binnen toerisme en recreatie. Stichting Bezin in Limburg is van plan om circa dertig locaties aan elkaar te koppelen als knooppuntenroutes die al langer gebruikt worden door wandelaars en fietsers.

Limburg speelt in het bezinningstoerisme - dankzij de aanwezige kloosters, bijzondere kerken en kastelen - een nadrukkelijke rol.

Behalve onthaasten en bezinning gaat de gemeente Simpelveld de vier bestaande wandelroutes en de Parkstad Architectuurfietsroute digitaal beschikbaar maken voor mensen met een smartphone. Het is de bedoeling dat zij in de nabije toekomst met hulp van een programmaatje makkelijk en snel de routes op de telefoon kunnen vinden. Met daarbij extra achtergrondinformatie over plaatselijke bezienswaardigheden.

 

 


 

Reageer op dit artikel

 

Naam: (maximaal 16 karakters)


Bericht: (maximaal 500 karakters)Naam: Jacqueline
Bericht:
Onthaasten en tot jezelf komen. Dat kan op de Gillishof in Bocholtz. De oude hoeve ademt de sfeer van eeuwen. Romeinen, Karel de grote, de Duitse Ridderorde, Spanjaarden en de legers van Oranje, Bokkenrijders, Napoleon , WO1+2. Tastbare geschiedenis die tot nadenken stemt en u terugvoeren naar de oorsprong. Overnachtingsmogelijkheden 12 sfeervolle appartementen voor zowel kleine als grotere gezelschappen. Men adviseert u graag persoonlijk. Meer informatie om te verblijven op www.gillishof.nl


Naam: gijs hilhorst
Bericht:
een nieuwe trekpleister wordt binnenkort gebouwd!! Nu al te koop; 79 prachtige vakantievilla,s met alle denkbare luxe voor een normale prijs en 50 luxe appartementen met poortgebouw en zwembad/grand cafe bij het sportcomplex Simpelveld. verkoopweekend 1 en 2 juni a.s. De mooiste plekken gaan het eerste weg, dus snel kijken!!